Kinderen met overgewicht

Jong geleerd is oud gedaan. Veel kinderen met overgewicht hoeven niet zozeer af te vallen, belangrijker is dat het gewicht stabiliseert. Door de groei van het kind zal het gewicht steeds meer passen bij de lengte. Belangrijk is dat uw kind gezond eet en voldoende beweegt. Onze diëtist en kinderfysiotherapeut helpen hierbij.

Het programma duurt drie maanden. De kosten van het programma worden vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen risico. De kinderfysiotherapeut heeft contact met de buurtcoach in Huizen. Deze kan uw kind eventueel verder begeleiden richting een reguliere sportvereniging.

Bewegen

Uw kind krijgt acht tot twaalf beweeglessen van een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut. Eerst een kennismakingsgesprek, dan een sporttest en daarna echt aan de slag. In de oefenzaal of buiten. De lessen sluiten aan bij het beweegniveau van uw kind. Belangrijk is dat uw kind plezier krijgt in sport en bewegen en ook buiten de lessen met vriendjes en vriendinnetjes ‘meebeweegt’. Ook krijgt uw kind conditie- en krachttraining om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Vindt u het zelf ook leuk? Doe dan lekker mee!

Voeding

Naast de beweeglessen bezoekt u met uw kind vier tot zes keer de diëtist. Zij analyseert het huidige eetpatroon en meet met een speciale weegschaal (bio-impedantiemeter) de verhouding tussen spier- en vetmassa. Ze legt op een begrijpelijke manier uit wat de achterliggende gedachte is achter haar voedingsadviezen. Ook stelt zij samen met u en uw kind ‘spelregels’ op die concreet en haalbaar zijn, zodat uw kind vertrouwen krijgt in de aanpak en stap voor stap het doel bereikt dat afgesproken is.

Onze kinderfysiotherapeut is Maryvonne van den Berg.

Wilt u online een afspraak maken voor fysiotherapie?

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud