maryvonne-vd-berg

Maryvonne van den Berg

Big nr.: 19063922404

Sinds 2006 werk ik hier in Huizen in het gezondheidscentrum als algemeen en sinds 2008 als kinderfysiotherapeut. Ik kan dus mensen helpen tussen de 0 en 100 jaar.

Als een baby een voorkeurshouding heeft en daardoor een scheef hoofd ontwikkelt, geef ik ouders tips en adviezen hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Daarnaast help ik kinderen die moeite hebben met schrijven of als ze niet goed mee kunnen komen met de gymles, doordat ze steeds vallen. Ook kunnen kinderen bij mij terecht met orthopedische klachten zoals knie- en enkelklachten.

Als kinderfysiotherapeut weet ik veel van de ontwikkeling van een kind. Wanneer deze ontwikkeling niet goed verloopt, vervul ik vaak een coachende rol met hulp en advies.

Deze coachende rol neem ik ook op mij binnen ons aanbod voor kinderen met overgewicht. Samen met de diëtist begeleid ik kinderen naar een gezondere leefstijl.

Daarnaast heb ik warme contacten met het consultatiebureau, Ergokids (ergotherapie) en diverse basisscholen in Huizen.

Sinds 2014 werk ik ook met zwangerevrouwen. Wanneer deze pijn rondom het bekkengebied ervaren kan ik ze met een speciale oefening helpen om deze pijn te doen verminderen.

Inmiddels ben ik moeder van Vera en Silke. Doordat ik nu moeder ben kan ik mij als geen ander inleven in de zorgen die ouders ervaren omtrent de ontwikkeling van hun kind.

In mijn vrije tijd ben ik onder andere actief als triathlete, zit ik veel achter de naaimachine en fotografeer ik veel.

‘Kinderen hebben het fabelachtige vermogen zichzelf in alles te veranderen, wat ze maar willen.’

Bijzondere deskundigheid:

Kinderfysiotherapie // leefstijlbegeleiding bij kinderen met overgewicht // zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn // medical taping

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud