saskia-prakke

Saskia Prakke

In de afgelopen 5 jaar ben ik goed gesetteld in Huizen. Met mijn generalistische inslag kan ik de meeste mensen met ‘gewone’ fysiotherapeutische klachten begeleiden.

In de 20 jaar dat ik als fysiotherapeut werk is mijn speerpunt in de behandeling geworden dat ik met mijn patiënten op zoek ga naar hoe zij als mens kunnen omgaan met wat je (lichaam) overkomt. Zo begeleid ik mensen met chronische ziekten in hoe ze toch zo gezond en zelfstandig mogelijk kunnen leven. Dit geldt voor aandoeningen zoals Diabetes (type twee) en verschillende soorten hartproblemen. Ik help je uitzoeken wat je er mee kan en hoe je zo gezond mogelijk en leuk kan leven.

De belangrijkste groep mensen die ik behandel zijn mensen met lichamelijke klachten die niet zo makkelijk op te lossen zijn. Hierbij maak ik gebruik van het gegeven dat lichaam en geest beide invloed hebben op de mens. Klachten die hierbij veel voorkomen zijn hyperventilatie, chronische pijn, “onverklaarbare” klachten, hoofdpijn, slaapproblemen en (andere) klachten die bijvoorbeeld kunnen ontstaan bij stress. Er spelen dan vaak verschillende dingen. Wij kijken samen hoe het gaat met je lichaam, je gevoel, je geest en je omgeving (thuis en op het werk) en de wisselwerking daartussen. Ik help de vertaalslag te maken tussen wat er gebeurt, wat je voelt en welk gevoel jouw (lichaam) daarvan krijgt en wat voor jou de manier is om er mee om te gaan.

Waar we als gezondheidscentrum sterk in zijn, is het samenwerken met de verschillende disciplines. Voor mij zijn naast de huisarts, de POH GGZ en de POH S belangrijke collega’s om korte lijnen mee te hebben. Zo zorgen we samen dat je als patiënt de hulp krijgt die het best past.

Sinds 2018 heb ik mijn diploma Psychomotorische therapie (zie link: https://nvpmt.nl/?page=61949). Ook hier is het samenwerken van lichaam en geest van belang. De insteek hier is dat als je niet lekker in je vel zit, dat ook een reactie heeft op je lichaam. Als PMT’er werk ik vooral met mensen met onbegrepen klachten, SOLK en conversie, problemen met angst en/of depressie, lichte problematiek rond trauma, emotieregulatie en ondersteunende therapie bij EMDR. Ook hier werk ik samen met alle disciplines binnen het centrum. Andere samenwerkingsverbanden heb ik met psychotherapeuten Sally Ashcroft en Ineke Spilt en de psychologen van de Gooise Psychologen. Een aandachtspunt hier is dat PMT niet altijd vergoed wordt uit de aanvullende verzekering. Het is dus belangrijk hierover vooraf te overleggen met de verzekeraar.

Mijn drie en een halve werkdagen verdeel ik over beide centra; de Bovenmaat en de Huizermaat.

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig bij mijn vader die hier een stuk vandaan woont. In 2020 ga ik een stukje van mijn huis verbouwen. En voor mijzelf geniet ik van muziek in concerten en tijdens mijn zangles en zingen met een bevriende gitarist. Tussendoor loop ik stukken hard en speel ik een potje tennis met mijn vader (83 jaar) die me nog regelmatig de baas is.

Spanningsklachten // Angstklachten // Burn-out klachten // Nekklachten // Knieklachten // Pols-Handklachten // Diabetes II // Hart en Vaat ziekten

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud