Suzan Bijleveld

Suzan Bijleveld

Big nr.: 99900854089

Sinds 1985 werk ik als diëtiste in gezondheidscentrum Huizermaat. Ik houd ook dieetspreekuur in gezondheidscentrum Blaricum Bijvanck en – sinds 2011- in de groepspraktijk Huizen.

Mooi in mijn vak is dat er steeds meer bekend wordt over de relatie tussen voeding en klachten. Over de invloed die voeding heeft op bijvoorbeeld te hoge bloeddruk, hoofdpijn, te hoog cholesterolgehalte, maag- en darmklachten, bloedarmoede en je fit voelen. Een paar simpele aanpassingen in de voeding kunnen al groot effect hebben. Pillen zijn dan bijvoorbeeld niet meer of veel minder nodig.

 

Mensen realiseren zich vaak niet dat bewust eetgedrag de kwaliteit van hun leven duidelijk kan verbeteren. Dat probeer ik als diëtist over te brengen.

Als diëtist heb ik vier motto’s:
“Je bent wat je eet.”
“Er bestaan geen verboden voedingsmiddelen: alles mag, het gaat om de balans.”
“Kijk eerst wat je met voeding kunt bereiken en ga pas bij onvoldoende resultaat over op medicijnen. Voeding is de basis van de gezondheid.”
“Hou het leuk voor jezelf want eten moet; een leven lang!”

In mijn vrije tijd speel ik competitie volleybal, fiets ik veel en maak ik graag verre reizen met de rugzak. Ook houd ik van film en theater en betrap ik mezelf erop dat ik soms liever vakliteratuur lees dan een boek.

Ik ben op zoek naar

Ga naar de inhoud